Ramadhan 2016 - weekend project
12/6/2016
Hari ahad yg mendung, sama jgk mcm smlm. Untuk mengelakkan ketiduran maka dengan jayanya aku telah membuat stok popia untuk hari2 seterusnya. Untuk berbuka aku dah uli tepung + oat untuk dibuat murtabak telur.
Dalam pek tu ada 50 keping kulit popia. Aku amik masa dalam setengah jam lebih sikit jer utk abiskan membalut. yang lama part nak pisahkan kulit2 popia tu. Nak balut kjap jer. Kalau ada org tlg pisahkan kulit popia tu kan best......... :)
Hari ahad yg mendung, sama jgk mcm smlm. Untuk mengelakkan ketiduran maka dengan jayanya aku telah membuat stok popia untuk hari2 seterusnya. Untuk berbuka aku dah uli tepung + oat untuk dibuat murtabak telur.
1st time buat, so balutan mmg x berapa cantik siap pecah lagi smpai terkeluar telur kat dalam |
Aku canai sebijik jer dulu untuk bwk ke rumah ilham wpun rupa x berapa cantik, tapi rasa blh tahan lagi best kalau aku blh canai bg lg nipis.......next time |
inti kentang, carrot dan ayam hancur sedap sgt inti ni |
contingency filling sbb inti x cukup sosej + cheese |
my stock : sebekas besar popia inti kentang tadi saja balut bg agak longgar sbb aku suka texture mcm tu |
stok inti sosej cheese |
inti sosej cheese ni sgt senang untuk balut |
Comments