The way we are

Seminggu lagi nak balik.....x sabaqnya. hari ni bersungguh2 mengemas rumah, mengemop, mevacum...segala 'meng' semua ada hari ni. Bangun pagi2 konon nak pegi awal ke Oya, kita hanya merancang, hujan yg dari semalam masih lagi dok beletiaq...x henti2...akhirnya dlm renyai pkl 9 pagi bertolak lah kami ke Oya. Alhmdlh, smpai sana hujan dah berenti, blh lah berjalan2 dgn riang ria nya bersama2 2 org kanak2 riang mcm x pernah jmpa tanah..haaahaaaahaaaa...kesian deme, rmh tkt 3, mmg x jejak tanah la kalau dah naik..... :)
hari ni masak awal....bfast terus ke lunch..bolognese spinach fettucini...ahhhaaaaa...italian kau hari ni, smlm dah bertomyam yg pedas, sampai berkali2 terburai di toilet.....hari ni kita gi jauh lagi.... 
yg ni pulak menu bfast smlm...mmg dah terbiasa amik 2 jenis kalau mkn. hari ni try mkn dgn buah dabai pulak sbb xdak sayur, blh la dari xder langsung...konon2 mcm ulam la wpun xdak sambal.
yg ni bijik buah dabai yg di atas tu tadi. org kata kalau kita ketuk biji dabai ni, dalam dia blh mkn....rasa mcm kacang. tp mak ai kerasnya biji si dabai ni, nak ketuk dgn apa ye kl dah mkn kat opis??
ini la peneman setia saya di rumah, wpun dah 2 kali mati, ini kira yg ke-3...nama ttp sama...sgt cantik. clear kan air dia??heeeheeee baru cuci maaa....sbb tu dgn eksyen nya blh masukkan dlm blog sss ni.
tgk bila dia kembang.....garang ikan ni wpun dah lama ddk serumah. pantang disentuh balang, terus kembang tengkuk mcm nak gaduh..haahaaaa...mcm la blh menang...
laksa kering pertama yg dijumpai di Mukah....sebungkus rm3.50..laksa jenis halus...yg buat laksa sblm ni tu guna yg ini la.....nama laksa penang kan....tp hanya 65% jer kot mcm laksa penang, x best sgt...blh la nak lps gian dari xder langsung.
cara org cni makan tempoyak...bapak besar cabai merah tu!





Comments

Popular Posts